Gezin en Kinder coaching

Als gezin en kinder coach ondersteun ik ouders en kinderen die, om wat voor reden dan ook, problemen ondervinden en/of vastlopen. Zelf heb ik jarenlang ervaring als gastouder en daarnaast ben ik moeder van twee opgroeiende kinderen. Steeds vaker kom ik kinderen tegen die thuis of op school in hun ontwikkeling stagneren, moeite hebben met leren of gedrag vertonen waar de omgeving zich geen raad mee weet.
Uitingsvormen kunnen zijn: overgevoeligheid, angst, eenzaamheid, pesten, woede, onrust, onder- of overbeweeglijkheid, depressiviteit, overbelasting, agressie, slaapproblemen, frustratie, teruggetrokken gedrag, allergie├źn, eetproblemen, enz.

Steeds vaker worden hieraan diagnoses toegeschreven, die echter niet bij je kind lijken te horen. Kinderen van nu leven vanuit hun gevoel in plaats vanuit ratio en hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Dit kan voor verwarring zorgen in bijvoorbeeld communicatie met een ouder of leerkracht. Deze praat vanuit ratio en het kind vanuit zijn gevoel. Het kind verliest zijn authenticiteit en zal niet goed meer passen in het huidige beoordelingssysteem.
En zo kan het gebeuren dat je het gevoel hebt steeds verder af te dwalen en je niet goed meer weet welke weg te bewandelen.

Juist dan kan een afspraak met een gezin en kindercoach uitkomst bieden. Laat je kind niet te snel in een hokje plaatsen of er al te snel een stempel op drukken. Mijn mening is dat de kinderen van deze tijd andere behoeftes hebben, vragen om een andere aanpak. Jij kent je kind het beste en je kind vertrouwt het meest op jou. Als coach reik ik je dingen aan en help je als ouder te helen, door je weer in je kracht te zetten, in je eigen cirkel. Zodat je zelf in staat bent je kind te helpen.
Je mag altijd vrijblijvend en kosteloos voor een intake gesprek langskomen, zonder dat je kind daar bij hoeft te zijn.