Diana Stam

Mijn naam is Diana Stam-Hendrickx, en gelukkig getrouwd met Martin en trotse moeder van Laura en Martijn.
Ik kom uit een gezin van vijf meiden waarbij ik de jongste ben, een nakomertje, het was niet de bedoeling dat ik geboren zou worden. Aan anticonceptie deden ze niet in die tijd. Uiteindelijk was mijn moeder wel blij met mij, maar het gevoel niet gewenst te zijn heeft zo zijn krasjes op mijn ziel achter gelaten. En later kwamen daar diepere krassen bij toen op 13 jarige leeftijd mijn moeder overleed en vlak daarna mijn oma.

Een paar dagen per week werk ik als gastouder bij mij thuis waar ik kinderen opvang in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Vanuit dit werk en met mijn achtergrond ontstond de behoefte mij meer te verdiepen in het “opvoeden” en het gedrag van kinderen. In 2011 heb ik de opleiding Gezin en Kindercoach gevolgd. Door deze opleiding kreeg ik meer inzicht in “mijn” gedrag en behoeftes.

Jezelf niet goed genoeg vinden, altijd denken “dat kan ik niet”, niet blij zijn met jezelf, en altijd voor een ander willen zorgen i.p.v. goed voor jezelf zorgen. Misschien herken je een paar van deze dingen? Dit gedrag en deze gevoelens kwamen door het “niet gewenst” geboren worden, er niet mogen zijn.
Door de opleiding heb ik niet alleen mezelf, maar ook anderen kunnen helpen deze blokkades op te heffen.

Mediteren heeft mij ontzettend geholpen in mijn kracht te staan, om op mijzelf te vertrouwen en laat mijn energie stromen. Het mediteren en het coachen bundel ik nu samen in Studio 831, waar ik ouder en kind begeleid. En dankbaar ben ik dat de krasjes die ik op liep in mijn jeugd, nu kan gebruiken als kwaliteit om ouders en kinderen weer te laten stralen.
Diana Stam van Studio 831